Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣΜία ομάδα 50 ανθρώπων συμμετείχε σ’ ένα συνέδριο. Ξαφνικά, ένας ομιλητής αποφάσισε να κάνει ένα ομαδικό πείραμα.
Έδωσε σε κάθε σύνεδρο από ένα μπαλόνι, και ζήτησε από τον κάθε ένα να γράψει επάνω, με μαρκαδόρο, το όνομά του/της. Έπειτα, μεταφέρθηκαν όλα τα μπαλόνια σε άλλο δωμάτιο. Ακολούθως, οι σύνεδροι κλήθηκαν να πάνε στο δωμάτιο εκείνο και να βρουν, μέσα σε πέντε λεπτά, το μπαλόνι με το όνομά τους. Έγινε πανζουρλισμός. Ο ένας έσπρωχνε τον άλλον, συγκρούονταν μεταξύ τους, αλληλοδιαμαρτύρονταν, σκέτος χαμός. Όταν πέρασαν τα 5 λεπτά, κανένας δεν είχε βρει το μπαλόνι του. Έτσι, ο ομιλητής ζήτησε από τον καθένα να πάρει στα χέρια του ένα μπαλόνι στην τύχη, και να το δώσει σε όποιον είχε το όνομα που ήταν γραμμένο πάνω του. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, όλοι κρατούσαν το δικό τους μπαλόνι. Και στο σημείο αυτό, ο ομιλητής άρχισε επιτέλους να εκφωνεί τον λόγο του: «Αυτό που έγινε τώρα, είναι αυτό ακριβώς που συμβαίνει στην ζωή μας. Όλοι γυρεύουν και κυνηγούν παντού μετά μανίας την ευτυχία, χωρίς να ξέρουν που βρίσκεται. Εγώ λέω, λοιπόν, ότι η δική μας ευτυχία, αυτή που αφηνιάζουμε να την ανακαλύψουμε, βρίσκεται στην ευτυχία των άλλων ανθρώπων. Δώστε τους χαρά, και θα την βρείτε και εσείς. Αυτός για μένα, τόσο απλά, είναι ο σκοπός της ζωής».
 
ΥΓ: Μια ιστοριούλα, σαν πολλές παρόμοιες, που έχουν ξεφυτρώσει σαν όμορφα λουλούδια στο περιβόλι του Ίντερνετ, και που πολλές φορές, μέσα στον όγκο και την υπερβολή των πραγμάτων, τις προσπερνάμε ή τις σβήνουμε.


1 σχόλιο:

  1. Δωσε αγαπη κ χαρα χωρις ανταλλαγμα κ νοιωσε την ευτυχια που δημιουργησες στον συνανθρωπο σου. κατι απλο θεωρητικα, αλλα εμπρακτως δυσκολο για πολλους απο εμας, λογω τους εγωισμου, ενδεχομενως κ της παιδειας του καθενος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή