...ή αλλιώς, μας πρήξατε με το πρωτογενές πλεόνασμα. Και στον ζητιάνο, αν του δώσεις ένα ευρώ το πρωί και δεν φάει τίποτα όλη μέρα, το βράδυ πρωτογενές πλεόνασμα θα έχει.
Πάμε στα καλύτερα όμως...Λέω εγώ τώρα.
Η Ελλάδα ξεπερνά τα δύσκολα και χωρίς άλλες περικοπές μισθών και συντάξεων θα βρει τον πραγματικό δρόμο της ανάπτυξης. Θα μπορούσαν να μην γίνουν τόσες πολλές θυσίες εκ μέρους των Ελλήνων και να εφαρμοστούν τόσο σκληρά μέτρα που δεν ήταν καθόλου απαραίτητα, ειδικά στο μεγαλύτερο μέρος τους, για να εξυγιανθεί η ελληνική οικονομία. Και αυτό φάνηκε και διαπιστώθηκε από πολλούς ειδικούς που είπαν ότι έγιναν λάθη και αστοχίες σε πολλά σημεία του προγράμματος. Θυμάστε εκείνους τους περιβόητους "πολλαπλασιαστές".
Τώρα, θα έπρεπε το παρασιτικό δημόσιο που απορροφά πολύτιμους πόρους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αλλού με πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα να συρρικνωθεί και να συγχωνευτούν σε αποδοτικότερους οργανισμούς. Ταυτόχρονα χρειάζεται ένταση
των προσπαθειών για την αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα, με την
κατάργηση άχρηστων κρατικών οργανισμών και κλείσιμο ζημιογόνων κρατικών
επιχειρήσεων. Αυτούς του άχρηστους και πολυδάπανους οργανισμούς που είχε αναλάβει από το 2009 να εντοπίσει για να κλείσει ο "μαζί τα φάγαμε" αντιπρόεδρος της εφιαλτικής κυβέρνησης του ΓΑΠ, Θεόδωρος Πάγκαλος.
Χρειάζεται λοιπόν με συνέπεια να γίνουν συνετά κάποιες διαρθρωτικές αλλαγές που όλοι σχεδόν τις ξέρουν αλλά κανείς δεν αποφασίζει να τις κάνει. Δεν υπάρχει ακόμα η πολιτική βούληση και, λόγω εκλογών, αυτή θα αργήσει να έρθει. Οπότε έτσι θα περάσει και το 2014.
Παρόλα αυτά, όμως, η κυβέρνηση πρέπει να επιμείνει στον εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης, να καταφέρει να περιορίσει τη φοροδιαφυγή των "μεγάλων" και να "πιάσει" κανένα ψάρι από την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.
Από το 2015 όμως το πρωτογενές πλεόνασμα θα αυξηθεί και θα μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης αρκεί να μη γίνουν εκτεταμένες πολεμικές συρράξεις και κλιμάκωση του πολέμου μέχρι ...το Ιράν. Το 2016 θα πάμε για πρωτογενές πλεόνασμα δέκα ( 10 ) δις ευρώ.
Αχ, αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα που δεν φτάνει για όλους, ...βέβαια, αν το "μαγειρέψεις" με χυλοπίτες και βάλεις και μπόλικο ζουμάκι, όπως έκανε η γιαγιά μου, φτάνει για πολλούς περισσότερους. Φτάνουμε, λοιπόν, στο σημείο που οι αριθμοί θα ευημερούν, οι άνθρωποι όμως θα πεινούν και θα είναι εξαθλιωμένοι.
Για να αλλάξει αυτό και να μπούμε σε ουσιαστική ανάκαμψη πρέπει να δωθεί μεγάλη μάχη για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του δημοσίου τομέα, την ενίσχυση του
επιχειρηματικού περιβάλλοντος, του ανταγωνισμού και των εξαγωγών και την ενίσχυση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.
Μόνο τότε ο δρόμος που δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, θα γίνει δρόμος της πραγματικής ανάπτυξης και ευημερίας των πολιτών που είναι και το ζητούμενο.
ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΟΣ
ΑπάντησηΔιαγραφή