Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ή ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΣΑ ?

ΣΑΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΤΟ 1/100 ΑΠΟ ΟΣΑ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.....
ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ....

Η συγχώνευση της Εθνικής τράπεζας με τη Eurobank θα δημιουργούσε έναν τραπεζικό κολοσσό από την Αίγυπτο στα νότια μέχρι την Μολδαβία  στο Βορρά μαζί με την πολύ δυναμική Finansbank στην αναπτυσσόμενη αγορά της Τουρκίας και δεν θα μπορούσε ούτε να ελεγχθεί ούτε να πουληθεί σε χαμηλή τιμή, για να μην πούμε ότι ήταν αδύνατο να πουληθεί και να ελεγχθεί απόλυτα από τους δανειστές.

Το οικόπεδο που λέγεται «Εθνική Τράπεζα» είναι γωνία. Όποιος το ελέγχει, ελέγχει την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας, αποφασίζει αυτός ποιες επιχειρήσεις και ποιες δραστηριότητες θα έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια δανεισμού. Ελέγχει τις επισφάλειες, τα κόκκινα δάνεια, μπορεί να βάλει στο χέρι ακίνητα και επιχειρήσεις, μέσω των στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Για να υπάρχει όμως ελευθερία κινήσεων και διαφανής άσκηση της ιδιωτικής τραπεζικής το μεγάλο ζητούμενο είναι να παραμείνει η Εθνική σε ελληνικά χέρια, αφού η παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας επιβάλλει μία τράπεζα που δεν θα ελέγχεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ουσιαστικά από τους δανειστές και την χειραγώγησή τους.
.
ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ...ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...  ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ,
ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΔΥΟ-ΤΡΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ.



Για την Ευρώπη προκύπτει ότι οι ενέργειες της Γερμανίας ( αλλά και των ΗΠΑ ) στην Κύπρο δεν ήταν κάποιο τραγικό λάθος, αλλά ένα καλά επεξεργασμένο σχέδιο
Το σχέδιο είναι απλό. Θα επιτευχθεί η δημιουργία ενός «σκληρού» κεντρικού πυρήνα ελέγχου παράλληλα με την εφαρμογή βίαιων μέτρων με την ευκαιρία των αναταραχών στις χρηματοπιστωτικές αγορές. 

Στο σκληρό πυρήνα θα είναι το αμερικανοκρατούμενο ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η ΕΕ. Σήμερα βλέπουμε ότι και οι τρεις τους  είναι έτοιμοι να υπαγορεύσουν πόσα χρήματα θα "κουρευτούν"  αυτόματα από τους λογαριασμούς των καταθετών, προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανό το σύστημά τους. 

Αν υπάρξει κάποια αντίσταση, όπως το Κυπριακό Κοινοβούλιο που ήθελε να παύσει το Διοικητή της Τράπεζας της Κύπρου που βοήθησε  στο "κούρεμα", ο  Draghi της ΕΚΤ τους έστειλε καυστική επιστολή που τους προτρέπει να μην του ασκούν πιέσεις για παραίτηση, ή  θα μπορούν οι Βρυξέλλες να κλείσουν τις υπηρεσίες που το ίδιο το σύστημα δημιούργησε: τις τραπεζικές υπηρεσίες μέσω διαδικτύου (internet banking), τα ATM και τις τράπεζες

Η Γερμανία δεν έχει τίποτα να φοβηθεί στην περίπτωση αυτή, αφού μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στην Κύπρο, οι Ευρωπαίοι θα αρχίσουν να μεταφέρουν τα χρήματά τους σε γερμανικές τράπεζες. Τα υπόλοιπα θα πηγαίνουν στα Cayman και στα Barbedos.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου