Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΩΤΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΠΤΥΧΙΩΝ....ΜΕΤΑ, ΚΟΥΡΕΜΑ ΟΝΕΙΡΩΝ....ΤΩΡΑ, ΚΟΥΡΕΜΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

Έχετε ακούσει τι γίνεται αυτόν τον καιρό στα πανεπιστήμια? Από πέρυσι που ξεκίνησαν οι καταλήψεις, χάθηκαν εξάμηνα σε πολλές σχολές. Σε αρκετές, για να μην χαθεί το εξάμηνο, - αφού υπήρχαν καταλήψεις και τον Σεπτέμβριο - ξεκίνησαν να γράφουν εξετάσεις αρχές Οκτωβρίου. Σε πολλές σχολές που δεν είχαν δώσει εξετάσεις ούτε τον Ιούνιο, έδιναν διπλές εξετάσεις όλον αυτόν τον καιρό, και τελείωσαν πριν , περίπου, δεκαπέντε ημέρες. Άντε, τώρα να ξεκινήσει το καινούριο εξάμηνο - κατ΄ουσία δίμηνο - και να δώσουν οι φοιτητές εξετάσεις το Φεβρουάριο. Και εδώ ξεκινά ένα άλλο μπάχαλο.

Σε πολλές σχολές έβαλαν τα επόμενα δύο εξάμηνα μαζί και οι φοιτητές μπορούν να παρακολουθήσουν δύο μαθήματα διαφορετικού εξαμήνου ταυτόχρονα. Μπορεί κάποιος φοιτητής, λοιπόν, να παρακολουθήσει π.χ. Μηχανική Ι και Μηχανική ΙΙ χωρίς να είναι προαπαιτούμενο να έχει περάσει την Μηχανική Ι, όπως γινόταν παλιά. Σε άλλες δεν συμπληρώνονται οι απαιτούμενες ώρες για τα εργαστήρια και τα μαθήματα μεταφέρθηκαν για το επόμενο εξάμηνο.

Τέλος, ακούγονται και οι συγχωνεύσεις τμημάτων ή και σχολών ομοειδούς επιστημονικού αντικειμένου, που κοστίζουν ακριβά στον κρατικό προϋπολογισμό, έχουν αμφίβολα αποτελέσματα, χαμηλή ζήτηση και λειτουργούν παράλληλα σε επίπεδο AEI και ΤΕΙ, αλλά αλλάζουν πλήρως τον οικογενειακό προυπολογισμό και, ίσως, τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Η καθοδηγούμενη τάση, λοιπόν, είναι να κουρευτούν τα πτυχία των παιδιών μας και στην ουσία η πραγματική τους μόρφωση και πνευματική καλλιέργεια που θα τους αύξανε την κριτική σκέψη και δεν θα τα μετέτρεπε σε ΑΒΟΥΛΑ ΠΙΟΝΙΑ στα χέρια των επίδοξων και αδηφάγων όρνεων που σκοπό τους έχουν να τα μεταχειρίζονται σαν εύπλαστη μάζα, ανίκανη να αντισταθεί σε κάθε λογής βίαιο και πανούργο σχέδιό τους.

Ένας δεύτερος στόχος που έχουν θέσει μετά την μαζική φυγή κεφαλαίων που είχαμε τα προηγούμενα δύο χρόνια είναι και η μαζική φυγή "κεφαλιών", ανθρώπινων μα συνάμα και προδομένων ψυχών που τάχατες τα όνειρά τους για μια βελτιωμένη ζωή θα βρουν στέγαση στην Αυστραλία, στον Καναδά και σε άλλες πλούσιες χώρες που περιμένουν τα ελληνικά μυαλά να τα οδηγήσουν στην ευδαιμονία.

Η βίαιη αποσύνθεση της διεφθαρμένης κοινωνίας μας και το ξεπουπούλιασμα των ονείρων του ανθρώπινου δυναμικού μας συντελείται από τη Σκύλλα των Μ.Μ.Ε. - Μέσων Μετάλλαξης Εγκεφάλων - και τη Χάρυβδη των αριστεροδεξιο-διανοούμενων υποστηρικτών της πολιτικής σαπίλας και ένδοιας των τελευταίων ετών.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η αλλαγή νοοτροπίας των γηγενών Ελλήνων, η εφαρμογή των νόμων - ιδιαίτερα από την πλευρά της πολιτείας που φέρεται πολύ σατράπικα τώρα τελευταία - και η ζωή με αξιοπρέπεια που πρέπει να βιώνει ο κάθε Ελλήνας δεν είναι το ζητούμενο.

2 σχόλια:

  1. Θεωρώ τον εαυτό μου ΤΥΧΕΡΟ που τουλάχιστον έβγαλα τη σχολή με πλήρη διδασκαλία μαθημάτων χωρίς απώλειες από κλεισίματα, απεργίες καταλήψεις και άλλες μακακίες.
    Τι σόι πτυχία θα πάρουν οι τωρινοί φοιτητές απορώ και ανησυχώ. Μαιμούδες πτυχία με επίσημη βούλα του κράτους.
    ΕΥΓΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι φοβερά πράγματα γίνονται στα θεωρούμενα πανεπιστήμια που είναι η πηγή της γνώσης και χτίζονται τα όνειρα και οι προσδοκίες των μελλοντικών μας επιστημόνων και των υγιώς σκεπτόμενων πολιτών μιας ευνομούμενης δημοκρατίας.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή