Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ...ΑΝΥΠΕΡΘΕΤΩΣ

Νομίζω ότι καλύτερο μήνυμα από αυτό που έδωσαν οι εκλογές της 6ης Μαίου δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Επιβεβαιώνοντας πλήρως και το προηγούμενο άρθρο που έγραψα την Παρασκευή πριν τις εκλογές σε αυτό εδώ το ιστολόγιο...μπορείτε να το διαβάσετε παρακάτω.
Ο πάνσοφος Ελληνικός λαός - όπως λέμε χρόνια τώρα για την σωφροσύνη και την οξυδέρκεια του λαού μας, παρόλο που πολλές φορές ψηφίζαμε ( όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων ) ...χαζά και καλή τη πίστη στις ψεύτικες υποσχέσεις των πολιτικών που ενδιαφέρονταν μόνο για την καρέκλα τους και την προσωπική τους επανεκλογή - μίλησε


Το 85% του Ελληνικού λαού είπε ξεκάθαρα  ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ  ΤΟΥ  ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.
Όλοι λένε ΝΑΙ στο ευρώ, ΝΑΙ στη σταθερότητα, ΝΑΙ και σε κάποια μορφή μνημονίου ακόμα, αλλά ΟΧΙ σε αυτή τη μορφή και ΟΧΙ σε αυτή την έκταση. Δεν μπορεί το σπάταλο και διεφθαρμένο κράτος να συνεχίζει να λεηλατεί τις ζωές μας. Να τρώνε και να πίνουνε και εμείς να έχουμε υψηλή μείωση στους μισθούς μας και δυσβάσταχτα χαράτσια και όλα αυτά μέσα σε δυο - δυόμισι χρόνια.
Ιδιαίτερα τα τελευταία δύο μνημονιακά χρόνια, πέραν της λαμογιάς, η πολιτική ταυτίζεται πλήρως με την υποδούλωση στην τρόικα και τη βαρβαρότητα απέναντι στο λαό. Η δημοκρατία έχει υποστεί ανεπανόρθωτα ρήγματα. Επί δύο χρόνια, πρωθυπουργοί και υπουργοί, βουλευτές και μεγαλοπαραδημοσιογράφοι, κάθε λογής γραμματείς και φαρισαίοι, δεν έχουν αρθρώσει ένα λόγο ενάντια στην τρόικα και τον ΣΕΒ. Επί δύο χρόνια δεν βρέθηκε ένας σε θέση ευθύνης που να πει ότι “δεν γίνεται να εξοντώσουμε έναν ολόκληρο λαό”. 


Το μήνυμα λοιπόν των εκλογών είναι να ενωθούν όλα τα κόμματα και να πιέσουν για την αλλαγή του μνημονίου. 
 
Κακό πράγμα να μην έχουμε πέντε πολιτικούς, πέντε οικονομολόγους, πέντε διπλωμάτες που να ορθώσουν το ανάστημά τους και να αντιταχθούν στα σκοτεινά τους σχέδια. Θα πρέπει σε συνεργασία και με τις άλλες χώρες του Νότου ( Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Γαλλία ) να παλέψουμε για το μέλλον ων παιδιών μας. 
Να αφήσουν τα κόμματα τις μικροπολιτικές τους σκοπιμότητες και να ενωθούν ενάντια στην μνημονιακή πολιτική. Πρέπει να οδηγηθούμε σε αλλαγή της πραγματικής μας πολιτικής μια που ανάκαμψη μέσω μόνο της επαχθούς λιτότητας δε γίνεται.    Είναι ξεκάθαρο πλέον - και το ΔΝΤ το ξέρει - ότι οι περικοπές δαπανών σε μια οικονομία σε ύφεση κάνουν απλώς την ύφεση βαθύτερη. Και η καραμέλα της ανάπτυξης που πιπιλάνε λιώνει πιο εύκολα και από παγάκι στη Σαχάρα.

1 σχόλιο:

  1. o λαός μιλά, αλλά η εξουσία δεν ακούει
    γι αυτο πάμε για πιο δυνατό μήνυμα αυτή τη φορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή