Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ - ΕΡΗΜΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ

Εγώ τι άλλο να πω??............ Να πω ΌΤΙ ΓΕΛΑ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ με την κλεψιά των θησαυρών στην αρχαία Ολυμπία???....Να πω ότι δεν υπάρχει κράτος????...... ή

Να πω ότι ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ......και είναι το κράτος της λοβιτούρας τους, το βαθύ κομματικό τους κράτος, το κράτος των φατριών και συντεχνιών τους, το κράτος των γνωστών-πασίγνωστων κουκουλοφόρων που προβοκατόρικα ρημάζουν την κλασσική Αθήνα. Να δεις που θα απολύσουν τους φύλακες γιατί δεν κάνουν καλά την δουλειά τους και θα δώσουν τη φύλαξη των μουσείων στις εταιρίες ασφάλειας των δικών τους παιδιών....γιατί είναι Τυχαίο που πριν από ένα μήνα κλέψανε και τους πίνακες????

Και βγήκε η γραμματέας και είπε " Πήραν μόνο 65 από τα χιλιάδες παρόμοια που υπάρχουν"....Αυτή είναι ΝΕΑ ΤΑΞΗ.......Κροκοδείλια δάκρυα.

Περαστικά μας!

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι και η ομιλία της Παναρίτη που ήταν χωμένη στο ΔΝΤ και δήθεν σύμβουλος του Γιωργάκη, ακόμα και αυτή τους ξεμπροστιάζει....τα λέει πολύ καλά ...με εξέπληξε.....τελευταία ώρα πήραν τα χαρτιά με το μνημόνιο - που σημειωτέον γράφτηκε Βρυξέλλες και Βερολίνο και τους το έστειλαν...τίποτα δεν γράφτηκε στην Ελλάδα - και δεν διάβασαν τίποτα....φαντάσου οι λύκοι-βολευτές μας.....τι να πούμε τότε εμείς τα πρόβατα.....θα την ακούσετε στον ιστότοπο του klassikoperiptosi.blogspot.com

Δείτε τι έλεγε ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος για την κρίση της εποχής του

«Επιτρέπει ο Θεός να τραντάζεται η γη, αλλά δεν την καταστρέφει, σείει δυνατά τα πάντα με το σεισμό, αλλά δεν τα κατεδαφίζει, για να μας οδηγήσει στην μετάνοια. Τόσο μεγάλο είναι το πέλαγος της ευσπλαχνίας Του.
Γιατί είδε να παραβαίνουμε τις εντολές Του και να Τον πικραίνουμε υπερβολικά.
Είδε την επιθυμία μας να αρπάζουμε την ξένη περιουσία, είδε ότι χτίζαμε το ένα σπίτι κοντά στο άλλο και ότι επλησιάζαμε το ένα χωράφι κοντά στο άλλο, με σκοπό να κλέψουμε το διπλανό μας. Είδε ότι δεν ελεούσαμε τα ορφανά και αδιαφορούσαμε για τις χήρες. Είδε τους δασκάλους να κάνουν τα αντίθετα από εκείνα που εδίδασκαν.
Είδε μαθητές να προσβάλουν τις σεμνές τελετές της Εκκλησίας με αταξίες που αρμόζουν σε θέατρα. Είδε να ζούμε μέσα στην κακία και να κινούμαστε από φθόνο. Είδε να προσθέτουμε στο φθόνο και την πονηρία. Είδε τις καταιγίδες της υποκρισίας να βυθίζουν σαν βάρκες τους απονήρευτους.
Είδε να φονεύουμε σκόπιμα. Είδε ότι αδικούσαμε όσο μπορούσαμε περισσότερο. Είδε να ναυαγεί η αγάπη και να προκόβει η απάτη στο πέλαγος της ζωής. Είδε να αποσκιρτούμε από την αλήθεια και να καταφεύγουμε πρόθυμα στο ψέμα. Και για συνοψίσουμε, είδε να υπηρετούμε τον πλούτο και όχι τον Κύριο» (Εις άγιον Βάσσον, 1, MG 50, 721).
Είναι περιγραφή και της εποχής μας ή όχι;
«Αλίμονο σε κείνους που λένε το κακό καλό και το καλό κακό. Σε κείνους που παρουσιάζουν το φως ως σκοτάδι και το σκοτάδι ως φως. Σε κείνους που προβάλλουν το γλυκό ως πικρό και το πικρό ως γλυκό.

1 σχόλιο:

  1. Εδώ πήραμε το νέο δάνειο και συ γκρινιάζεις για 65 ψωροαγαλματάκια?
    Σωθήκαμε ρε σωθήκαμε.....τρομάρα μας.
    Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή