Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΧΑΘΗΚΕ Η ΕΛΠΙΔΑ ή Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ?

Τον τελευταίο καιρό ζούμε μια εντελώς αφύσικη κατάσταση. Τρελαινόμαστε από τον καταιγισμό των ειδήσεων, προτάσεων, γνωμών, διαξιφισμών, ανεβοκατεβάσματος κυβερνήσεων και ...φόρων. Io mi sono un uomo che dispera...έχω γίνει ένας άνθρωπος σε απόγνωση.

Μέσα από τα κινητά τηλέφωνα, το διαδίκτυο, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τα μ.μ.ε.
( μέσα μαζικής μετάλλαξης ) τις εφημερίδες, τα βιβλία κ.α. οι άνθρωποι δέχονται καθημερινά περίπου 100.000 λέξεις . Αν προσθέσει κανείς τις εικόνες, βίντεο, βιντεοπαιχνίδια κ.λ.π., φθάνουμε στον όγκο των 33 gigabytes κάθε μέρα κατά μέσο όρο.
Αυτή όμως η υπερφόρτωση με πληροφορίες είναι ότι η προσοχή του ανθρώπου συνεχώς εμποδίζεται να εστιαστεί και διακόπτεται όλο και πιο συχνά, πράγμα που δεν βοηθά στη διαδικασία του συλλογισμού, της ανάλυσης των πληροφοριών και της βαθύτερης σκέψης.
Αυτό έχει σα συνέπεια να υποστούμε ψυχολογικό άγχος και φόβο ειδικά από τις λεγόμενες "κατασκευασμένες" ειδήσεις που θέλουν να μας προετοιμάσουν για τα μέλλοντα "κακά" που θα μας συμβούν.

Ακούγοντας , λοιπόν, και τον Παπαδήμο να λέει ότι πρέπει γραπτά να συναινέσουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, αναρωτήθηκα μήπως χάσαμε την μεγάλη μας ευκαιρία.

ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΑ " Ο Χ Ι ".
ΕΝΑ " Ο Χ Ι " ΠΟΥ ΘΑ ΑΣΤΡΑΦΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΟΝΤΑΓΕ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΕΤΡΕΧΑΝ ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.

1 σχόλιο: