Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ

Βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες πως.....ΚΑΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ....Η κινητοποίησή μας με την δυναμική μας παρουσία στο Δημοτικό συμβούλιο Χαλκίδας ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ συγκέντρωσε μεγάλο πλήθος κόσμου, που θίγεται από την οριζόντια επιβολή του.

Η συνέχιση του αγώνα........ βγάζει το λαό δυναμικά στο προσκήνιο, δίνει συνέχεια στους μεγαλειώδεις αγώνες που δόθηκαν μέχρι σήμερα, κρατάει αναμμένο το κερί της ελπίδας για ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής. που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια.
Ο κόσμος σιγά σιγά αποκτά συναίσθηση της δύναμής του. Ξεφεύγει από τον αόριστο φόβο που του στέλνουν τα Μ.Μ.Ε. ( ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ) και στέλνει το μήνυμα στο μπλοκ της εξουσίας, εθνικό και υπερεθνικό, ότι ο αγώνας συνεχίζεται και ο λαός δε σκοπεύει να παραδοθεί.

Ξαναγεννά τη χαμένη συλλογικότητα μέσα στις συνελεύσεις, στις πορείες, στις παρεμβάσεις. Τη συλλογικότητα που η αντίληψη του ατομικισμού υπονόμευσε σοβαρά όλα αυτά τα χρόνια.

Ξαναζωντανεύει το συναίσθημα της αλληλεγγύης απέναντι στο συνάνθρωπο που δεν έχει να πληρώσει, που θα του κόψουν το ρεύμα, που θα τον ξεπατώσουν στα χαράτσια που επιβλήθηκαν έκτακτα για φέτος - για να βγούμε από την κρίση - και θα μείνουν μόνιμα.

Ένα χαράτσι που επιβάλλεται ( μαζί με ένα σύνολο ετσιθελικών, σατράπικων και τελικά καταστροφικών μέτρων ) για να πληρωθεί ένα δημόσιο χρέος, το οποίο δεν οφείλει να πληρώσει ο λαός γιατί ούτε το δημιούργησε, ούτε καρπώθηκε τα οφέλη του, άρα γι αυτό το λόγο και το χαράτσι είναι άδικο και παράνομο - όπως το είχε πει και ο ίδιος ο Βενιζέλος στα τέλη του Ιουνίου, άσχετα αν μετά του το επέβαλε η τρόικα - και δεν πρέπει να πληρωθεί.

- Το ότι δεν πλήρωσα το χαράτσι επιτηδεύματος και ούτε μέχρι σήμερα το φόρο ακινήτων μέσω ΔΕΗ - και σίγουρα ούτε μέχρι την 2α Δεκεμβρίου 2011 που εκδικάζεται η υπόθεση, έχει να κάνει και με δυο τρία άλλα πραγματάκια.....πέρα από την παρανομία του χαρατσιού, πέρα από το ότι άλλοι τα φάγανε και άλλοι τα πληρώνουν.....δηλαδή το χαράτσι να πέφτει επί δικαίων και αδίκων......

.........Στο φόρο στη ΔΕΗ δεν νοείται μια ιδιωτική εταιρία - αφού την πληρώνεις για το ρεύμα που έκαψες - να σου κόβει το ρεύμα. Το κράτος - αν ήθελε να επιβάλλει φόρο - μπορούσε να στείλει ξεχωριστό ...μπιλιετάκι, και όχι να σε απειλεί μέσω ΔΕΗ. Μας αναγκάζουν λοιπόν να πληρώνουμε ενοίκιο 60-70 ευρώ το μήνα για το ίδιο μας το σπίτι......που θα φτάσει στα 100 ευρώ όσο το έλλειμμα δεν μειώνεται και εμείς θα συνεχίζουμε να υπογράφουμε μνημόνια......που θα μας αναγκάσει - όσους έχουν δηλαδή πιο πολλά - να πουλήσουμε τα σπίτια σε εξευτελιστικές τιμές για να ανταπεξέλθουμε στην πληρωμή τους......ποιοί θα τα αγοράσουν??...αφού εμείς δεν έχουμε???

.........Επίσης, ένας λόγος που πρέπει να κινητοποιηθούμε από τώρα είναι ότι , αφού αναγκαζόμαστε όλοι εμείς - που θεωρούμαστε , πες , κάπως μεσαίου εισοδήματος - να δυσκολευόμαστε , φαντάσου τι γίνεται με όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν αρκετά χρήματα, που μπήκαν στην ανεργία , που μεγαλώνουν και σπουδάζουν παιδιά, που τους έκοψαν τις συντάξεις, που τους έκοψαν τα φάρμακα.......ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ....ΘΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ.........

--Υ.Γ.1 Μήπως θα λέμε...... η περιουσία μας - αφού θα την εκποιήσουν - στους ξένους, τα χαράτσια και τα δάνειά τους σε μας????

Τ.Γ.2 Γι αυτό λέμε........δεν πάμε να γκρεμίσουμε αυτούς που μας γκρέμισαν - λαμόγια πολιτικοί, λαδωμένοι κρατικοί λειτουργοί, κ.α. - πάμε να τους δείξουμε πως ΔΕΝ ΠΕΣΑΜΕ..........Είναι θέμα τιμής , αρετής και όχι οσφυοκαμψίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου