Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

KISS AND TELL, όπως λέμε STEAL AND LEND.

To πολύ γνωστό τραγούδι  "Kiss and Tell" είναι από το 1988  - αχ, φοιτητής στην Πάτρα για το πρώτο πτυχίο Φυσικής - του Βρετανού τραγουδιστή Bryan Ferry και κυκλοφόρησε ως το δεύτερο single από το έβδομο άλμπουμ του Bête Noire..

Αυτό το τραγούδι μου ήρθε αμέσως στο μυαλό μόλις άκουσα το κλέψιμο - "κούρεμα" των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο. Μέθοδος που έφερε την Τραπεζική πρακτική 200 χρόνια πίσω. Δεν πανηγυρίζουμε όταν κλείνουν οι άλλες Τράπεζες για να επωφεληθούμε μερικά ψωρο- εκατομμύρια καταθέσεις, γιατί "όταν καίγεται το σπίτι του διπλανού σου, μπορεί να έρθει και η σειρά σου".  Mέθοδος που ακούει στο όνομα  ΚΛΕΨΕ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΕ...STEAL AND LEND.

Παλιά ξέραμε το ΤΥΠΩΣΕ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΕ...PRINT AND LEND. Τυπώνανε τζάμπα χρήμα οι Αμερικάνοι-ΔΝΤ και δανείζανε με υψηλό επιτόκιο τα κράτη-θύματα. Τώρα είδαμε και το ΚΛΕΨΕ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΕ.

Είναι πιο εύκολο φαντάζομαι. Είναι καλύτερη πρακτική για την αναμπουμπούλα, το σβέρκωμα και την χειραγώγηση που μας κάνουν. Άσε που δεν φέρνει και πληθωρισμό.

Πάντως το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου κλυδωνίζεται συθέμελα και κανείς δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σ’ ένα τραπεζικό σύστημα όπου κάποιος αποφασίζει αυθαίρετα το "κούρεμα" των καταθέσεων. Ένα τέτοιο τραπεζικό σύστημα δεν μπορεί να σταθεί. Γι αυτό παρατηρείται όλη αυτή η αναστάτωση που διαβάζουμε και βλέπετε - τρία χρόνια κλειστή είναι η  ρημάδα -

Μέχρι τώρα στην Ελλάδα βλέπαμε κλιμάκωση των μνημονίων...τώρα πάμε ένα κλικ πιο πέρα,ή μήπως δύο?  Βιάζονται και μάλιστα πολύ. Πότε θα έρθει η σειρά της Ισπανίας, της Γαλλίας και των άλλων?

Και τι δεν ακούσαμε αυτές τις μέρες. Η χαρά του δημοσιογράφου ήταν...εγώ δεν είμαι. Λοιπόν, να δούμε που θα κάτσει η μπίλια στο "κούρεμα". Στα 100.000 ευρώ και πάνω, λέω εγώ.

Τι μου θύμισαν αυτά τα 100.000 ευρω? Τα 100.000 ευρώ που εγγυάται το κράτος σε κάθε καταθέτη σε περίπτωση  κραχ των τραπεζών. Ε, ρε γέλια. ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΒΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ?  Μου αρέσει που με ρωτάγανε κιόλας. Μα είναι εγγυημένα από το κράτος... μου λέγανε. Ε, ρε ψέματα που έχουμε ακούσει. Μας φλομώσανε τρία χρόνια τώρα. Αντε, 

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ...

Και επειδή πάντα σας βάζω και κάτι επιμορφωτικό. Ο Ηράκλειτος έιχε πει: Tα πάντα ρει.

Ξέρετε και τι άλλο είχε πεί? 

"Πόλεμος πάντων πατήρ εστί, πάντων δε βασιλεύς, και τους μεν θεούς έδειξε τους δε ανθρώπους, τους μεν δούλους εποίησε τους δε ελευθέρους". 

Η γνωστή αυτή ρήση του μπορεί να αποτελεί μια γενική φιλοσοφική εκτίμηση ότι μέσα από τη σύγκρουση και από την αντιθετική σχέση των όντων δημιουργούνται τα πάντα, αλλά κερατάδες Γερμανο-Αμερικάνοι ένας σημερινός ένοπλος πόλεμος με σύγχρονα μέσα δεν είναι πατήρ, αλλά ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, καταστροφέας ανθρώπων, καταστροφέας θεσμών, καταστροφέας διεθνών κανόνων νομιμότητας, καταστροφέας αρχών και αξιών, καταστροφέας κάθε έννοιας ηθικής, συνείδησης και αξιοπρέπειας του ανυπεράσπιστου πολίτη.
 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου